COOL TOOL 2022

Туристичка организација Града Лакташа и Град Лакташи, организују музички фестивал „Cool Tool“ на језеру у Трну који ће се одржати 13. августа са почетком у 19.00 часова.

Догађај који ове године окупља позната имена домаће сцене као што су „Стрингси“, „Фјужна пруга“, „Чарна“ и ДЈ-а Игора Орашчанина, овога пута публици доноси и наступ сарајевског култног састава „Лету Штуке“.

Група „Лету штуке“ на музичкој сцени је још од давне 1986. године, а за више од 35 година

постојања публици су донијели легендарне албуме попут наслова „Топла вода“, „Бројеви рачуна“, „Протеини и угљикохидрати“ и „Лету штуке“.

„Штуке“ у Трн долазе по први пут и публици ће кроз синглове „Мјесто за двоје“, „Шутиш“, „Минимализам“, „Тесла“ и многе друге нумере приредити наступ за памћење.

На језеро у Трну стижу и момци из састава „Стрингси“. Публика на њиховим наступима може очекивати спој неспојивог, гитаре и хармонике, дисторзије, домаћег и страног мелоса и жестине рокенрола који ће расплесати и најстидљивије.

Свој наступ на „Cool Tool“ фестивалу је потврдио и бенд „Фјужна пруга“ из Бањалуке.

Група коју чине оснивачи познатог бањалучког оркестра „Рок симфонија“, наступ у Трну ће искористити да публици донесу прави дух рокенрола,  уз обраде највећих хитова домаће и интернационалне

музичке продукције.

Свој наступ на „Cool Tool“ фестивалу најавили су и музичари из хард рок бенда „Чарна“.

Ова група је прошле године однијела титулу најбољег бенда на такмичењу „Бањалучка гитаријада“, а суд о квалитету њихових наступа донијели су великани регионалне музичке сцене.

Један од најбољих бањалучких Дј-ева Игор Орашчанин, ће "посолити" ноћ својим врхунским ДЈ-ингом и довести публику до музичког делиријума, завршити а уједно и затворити други по реду музички фестивал „Cool Tool“ у Трну.

Организатори фестивала „Cool Tool“ су Град Лакташи и Туристичка организација Града Лакташа, док је пријатељ фестивала компанија ОЦБ.

Први наступи на језеру у Трну ће почети од 19.00 часова.

Улаз на фестивал је бесплатан.

Видимо се!