Лакташко љето


Лакташко љето је централна љетна манифестација, чији богати културно-забавни и спортски садржаји на подручју општине Лакташи трају дуже од мјесец дана. Манифестацију организује Туристичка организација Лакташи у сарадњи са удружењима и установама која на подручју општине дјелују у области спорта и културе.

У оквиру манифестације, сваке године се одржи неколико традиционалних спортских надметања као што су „Streetball“,  утакмица „Дебели-Мршави“, чија је традиција дужа од 45 година. Неизоставна дешавања су и дани националних мањина, украинска „Червона калена“ у Деветини и „Дан Словенаца“ у Слатини. Велики број посјетилаца привуку „Мото сусрети“, „Фестивал фолклора“ и „Међународни фестивал аматерског позоришта", а организатори настоје да садржаје „Лакташког љета“ прилагоде свим укусима и генерацијама.

У току 16 година, колико се одржава, „Лакташко љето“ су увеличале бројне естрадне звијезде, познати глумци, књижевници и друге занимљиве личности. О квалитету „Лакташког љета“ најбоље говори награда „Велика златна медаља“ коју је ова манифестација освојила 2012. године на Међународном сајму туризма у Новом Саду али и све већи број посјетилаца.