Како провести САВРШЕН ДАН у топлицама

Татјана Михајловић
06.08.2020

Провести дан у бањи, или топлицама један је од опуштајућих малих луксуза којима се већина људи одушевљава. Поготово у вријеме кад баш и немамо неки избор за бирање далеких дестинација за одмор.

Далеко приступачнији од одмора или чак викенда, много једноставније, идеја да проведете дан у нашим лакташким термама,  може увелико олакшати стрес који долази заједно са модерним животом. 

Ево како провести дан у топлицама како бисте били сигурни да ћете током свог дана добити највише што можете и осјећати се опуштено и освјежено. 



Проналажење правог мјеста за одмор и релаксацију


Иако се већина људи одлучује за практичност, права локација може заиста утицати на то колико је ваш спа дан угодан. На примјер, спа центар језера у једном од најљепших предјела у Енглеској увијек ће се показати као далеко пријатније искуство од дана проведеног у бањама у центру града. Али ако већ не можемо у Енглеску, прави избор су Терме Лакташи


Изаберите прави третман


Такође би било добро погледати третмане који се нуде, како бисте пронашли праву баш оно што вам треба. Оно што вас чека у Термама Лакташи је прави драгуљ у облику купања у базену са термалном водом, а након тога масажа у велнес и спа оази, сауна, тепидаријум (то су вам оне необичне топле камене клупе, од којих сам својевремено зазирала јер нисам знала чему служе), купка у џакузи кади, турско купатило, и као шлаг на торти ту је освјежење у виду кафе, чаја, лимунаде....у кафеу поред базена. 




Пазите на то шта једете


Изненађујуће, оно што једете може имати значајан утицај на ваш спа дан. Рекла бих савјет злата вриједан, јер последње што би вам требало је да свој савршени дан проведете отечени и са осјећајем тежине у стомаку. Да бисте гарантовано у свом спа-дану уживали максимално, побрините се да имате лаган, али квалитетан доручак попут зобене каше којом ћете почети дан, а да се при том не осјећате препуно. 

Напомена о храни:  Обавезно провјерите да ли у бањи коју посећујете постоји могућност исхране на лицу места, јер ћете тамо проводити већину свог дана. Иако већина бања пружа неку врсту освежења, то може варирати од оброка до пића и лаких залогаја, па је вредно посјете њиховој веб локацији прије посјете. У нашем случају, ако се одлучите посјетити Терме Лакташи, у ресторану хотела Сан вас чека развноврстан мени у којем ћете сигурно пронаћи нешто по свом укусу.




Понесите само оно што ће вам требати

Генерално гледано, не морате спаковати превише ствари за дан у топлицама, јер ћете већину времена проводити у купаћем костиму или бикинију. Довољно ће бити да са собом имате удобну одјећу и обућу које ћете обући након свих третмана које прођете, и са осмјехом на лицу напустите ову оазу мира, коју ћете посјетити поново.