Терме Лакташи


Здравствено-туристички комплекс „Терме Лакташи“ налази се у строгом центру града. Комплекс је изграђен непосредно поред извора чувене Бање Лакташи, чија су љековита својства била позната још у римско доба, ако не и раније. У комплексу „Терме Лакташи“ налази се Бања Лакташи, тј. „Бисерни извор“, хотел „Сан“ и базен на отвореном.

Бања Лакташи идеална је за лијечење болести локомоторног система, кардиоваскуларних болести, болести очију, нервних поремећаја, за третман геријатријских болести, као и за рекреацију и туристичке сврхе.

Љековита вода Бање Лакташи је хомеотерма, температуре до 31 степен. Физичко хемијски састав воде доказује да је Бања Лакташи једна од најквалитетнијих и најљековитијих бања у Европи, стога и не чуди податак да су у Лакташима потражили лијек пацијенти из свих крајева свијета.

Оно што причу о чудесној лакташкој води чини још интересантнијом јесте неколико чудотворних оздрављења. Наиме, забиљежени су случајеви најтежих обољења која су код болесника након купања у љековитој води Бање Лакташи потпуно нестала, упркос прогнозама доктора који су тако тешка стања сматрали неизљечивим.

Један од разлога за одмор у Термама Лакташи јесу бројни ванпансионски садржаји за госте који долазе због одмора и рекреације и којима лијечење није приоритет.

У wellness центру хотела “Сан”, гостима је на располагању затворени базен пуњен термоминералном водом, температуре 28 степени, финска и инфрацрвена суна, топло-хладни тушеви и неколико врста масажа. У склопу wellness центра, гости могу да  уживају и одморе у wellness бару који има врхунску понуду хране и пића.

У току љетне сезоне, посебна атракција како за туристе, тако и за домицилно становништво, је комплекс базена на отвореном који се такође пуне топлом термалном водом. Карактерише га висок ниво опремљености и бројни пратећи садржаји, као што су дјечији базен са тобоганом, водопади, брзаци и многи други.

Kонтакт:

+387 (0)51 532 256; +387 (0)51 533 043

 info@termelaktasi.ba  

recepcija@termelaktasi.ba

www.termelaktasi.ba