Terme Laktaši

BANjA LAKTAŠI

Zdravstveno-turistički kompleks „Terme Laktaši“ nalazi se u strogom centru grada. Kompleks je izgrađen neposredno pored izvora čuvene Banje Laktaši, čija su ljekovita svojstva bila poznata još u rimsko doba, ako ne i ranije. U kompleksu „Terme Laktaši“ nalazi se Banja Laktaši, tj. „Biserni izvor“, hotel „San“ i bazen na otvorenom.


Banja Laktaši idealna je za liječenje bolesti lokomotornog sistema, kardiovaskularnih bolesti, bolesti očiju, nervnih poremećaja, za tretman gerijatrijskih bolesti, kao i za rekreaciju i turističke svrhe.
Ljekovita voda Banje Laktaši je homeoterma, temperature do 31 stepen. Fizičko hemijski sastav vode dokazuje da je Banja Laktaši jedna od najkvalitetnijih i najljekovitijih banja u Evropi, stoga i ne čudi podatak da su u Laktašima potražili lijek pacijenti iz svih krajeva svijeta.
Ono što priču o čudesnoj laktaškoj vodi čini još interesantnijom jeste nekoliko čudotvornih ozdravljenja. Naime, zabilježeni su slučajevi najtežih oboljenja koja su kod bolesnika nakon kupanja u ljekovitoj vodi Banje Laktaši potpuno nestala, uprkos prognozama doktora koji su tako teška stanja smatrali neizlječivim.
Jedan od razloga za odmor u Termama Laktaši jesu brojni vanpansionski sadržaji za goste koji dolaze zbog odmora i rekreacije i kojima liječenje nije prioritet.
U wellness centru hotela “San”, gostima je na raspolaganju zatvoreni bazen punjen termomineralnom vodom, temperature 28 stepeni, finska i infracrvena suna, toplo-hladni tuševi i nekoliko vrsta masaža. U sklopu wellness centra, gosti mogu da  uživaju i odmore u wellness baru koji ima vrhunsku ponudu hrane i pića.
U toku ljetne sezone, posebna atrakcija kako za turiste, tako i za domicilno stanovništvo, je kompleks bazena na otvorenom koji se takođe pune toplom termalnom vodom. Karakteriše ga visok nivo opremljenosti i brojni prateći sadržaji, kao što su dječiji bazen sa toboganom, vodopadi, brzaci i mnogi drugi.

  Istorijat banje Laktaši

Copyright © 2017 TURISTIČKA ORGANIZACIJA OPŠTINE LAKTAŠI
Powered by : BitLab