Ribolov

Zahvaljujući bogatoj hidrografskoj mreži opštine Laktaši, ljubitelji ribolova imaju priliku da uživaju u pecanju na gotovo svim vodenim površinama. Naše vode su bogate brojnim vrstama ribe, kao što su amur, klen, škobalj, plotica, mrena, som i mnoge druge vrste. Ribolov se uglavnom odvija na rijekama Vrbas i Turjanica kao i na dijelu starog toka Vrbasa, poznatijem kao “Starača”, samo dva kilometra od centra Laktaša. Ribolovnim područjem opštine Laktaši upravlja Sportsko ribolovno društvo „Vrbas“ Laktaši. 
 
SRD „Vrbas“ intenzivno radi na uređenju i poribljavanju voda kojima upravlja, s ciljem omogućavanja što kvalitetnijih uslova za sportski ribolav, kako svojim članovima, tako i turistima. Najviše aktivnosti oko uređenja obale i poribljavanja šaranom, amurom i babuškom realizovano je upravo na pomenutoj "Starači". Takođe, ovo društvo svake godine organizuje tradicionalnu manifestaciju „Đurđevdanski kup“ kao i druge manifestacije i takmičenja u ribolovu, koje se uglavnom održavaju u maju i junu. 

Sve informacije vezane za pecanje, takmičenja, dozvole za ribolov, opremu i slično, mogu se dobiti na telefon +387 (0)66 916 048 - Sportsko ribolovno društvo „Vrbas“ Laktaši

+387 (0)66 916 048

Copyright © 2017 TURISTIČKA ORGANIZACIJA OPŠTINE LAKTAŠI
Powered by : BitLab