Laktaško ljeto

Laktaško ljeto je centralna ljetna manifestacija, čiji bogati kulturno-zabavni i sportski sadržaji na području opštine Laktaši traju duže od mjesec dana.

Manifestaciju organizuje Turistička organizacija Laktaši u saradnji sa udruženjima i ustanovama koja na području opštine djeluju u oblasti sporta i kulture.

U okviru manifestacije, svake godine se održi nekoliko tradicionalnih sportskih nadmetanja kao što su „Streetball“, „Laktaška regata“ i utakmica „Debeli-Mršavi“, čija je tradija duža od 45 godina. Neizostavna dešavanja su i dani nacionalnih manjina, ukrainska „Červona kalena“ u Devetini i „Dan Slovenaca“ u Slatini. Veliki broj posjetilaca privuku „Moto susreti“, „Festival folklora“, „Štraparijada“, i „Međunarodni festival amaterskog pozorišta", a organizatori nastoje da sadržaje „Laktaškog ljeta“ prilagode svim ukusima i generacijama.

U toku 12 godina, koliko se održava, „Laktaško ljeto“ su uveličale brojne estradne zvijezde, poznati glumci, književnici i druge zanimljive ličnosti.

O kvalitetu „Laktaškog ljeta“ najbolje govori nagrada „Velika zlatna medalja“ koju je ova manifestacija osvojila 2012. godine na Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu ali i sve veći broj posjetilaca.
 

Copyright © 2017 TURISTIČKA ORGANIZACIJA OPŠTINE LAKTAŠI
Powered by : BitLab