Sportske dvorane

Pored fudbala, i košarka je veoma popularan sport na ovimprostorima, a košarkašima je pored nekoliko manjih školskih sala i terena na otvorenom, na raspolaganju i:

• Sportska dvorana u Laktašima
• Sportski centar „Nenad Baštinac“ u Aleksandrovcu, košarkaškog kluba „Igokea“.

Sportska dvorana Laktaši

U Laktašima je 2010.godine otvorena reprezentativna sportska dvorana, što je doprinijelo da ovo mjesto postane jedan od najatraktivnijih sportskih centara u regionu. To potvrđuju I brojne košarkaške utakmice održane u laktaškoj dvorani za koje se uvjek tražila “karta više”. Do sada, sa domaćim klubom “Igokea”, snage su odmjerili renomirani klubovi kao što su Crvena zvezda, Partizan (Srbija), Cibona, Cedevita (Hrvatska), Panataneikos (Grčka) I drugi.
Površina dvorane, koju mnogi nazivaju laktaškim “hramom sporta” je 6.500 m² a kapacitet dvorane je 3026 mjesta, plus dodatnih 50 mjesta. U modern opremljenoj dvorani, nalaze se trening hala, svlačionice, VIP salon, caffe-bar i drugi sadržaji. Ispred dvorane nalazi se parking kapaciteta 200 mjesta a odmah pored dvorane je stadion fudbalskog kluba Laktaši.

Kontakt telefon:

tel. +387 51 535 305; 535-135
e-mail:radenkomarceta@gmail.com

Sportski centar „Nenad Baštinac“

Sportski centar „Nenad Baštinac“ nalazi se u naselju Aleksandrovac, u dvorištu osnovne škole „Georgios Papandreou“. Pored dvorane od 2500 mjesta, u centru se nalazi i teretana, sala za sastanke, medicinska ambulanta, sauna i radio stanica koja prati sva dešavanja vezana za sport. Uz dvoranu se nalaze i vanjski košarkaški tereni, fudbalski teren i pokriveni tereni za mali fudbal i tenis.

Kontakt telefon:

tel: +387 (0)51 580 020